top of page
Rosemary Cosmetics

FUNKTIONSMEDICIN

Funktionsmedicin är en vetenskapligt baserad metodik som har grunden i traditionell medicin och fokuserar på att hitta de underliggande orsakerna till symtom och sjukdom. Den syftar till att främja optimal hälsa (funktion-därav namnet) hos en individ. Utomlands är det många läkare, näringsterapeuter, kiropraktorer mm som är utbildade inom detta, och det finns mycket samlad kompetens inom detta område och det finns många kliniker i USA, och runt om i världen.

Den största organisationen är Institute for Functional Medicine, IFM ( www.ifm.org) och de bedriver utbildning, forskning, vidarutbildning och har utvecklat en mängd vetenskapliga sammanställningar och program kring kost, träning, livstil mm.

Inom Funktionsmedicinen analyseras sjukdom och ohälsa, genom en gedigen genomgång med målet att söka och ”adressera” orsakerna till symptom och obalanser i kroppen.

Man söker roten- eller rötterna- till besvären och behandlar denna/dessa och kan på så sätt bli av med symtomen. Traditionell ”skolmedicin” är ofta mest symtominriktad och behandlar symtomen genom t ex läkemedel.

Functional Medicine översätts oftast till Funktionsmedicin på svenska.

Funktionsmedicinsk utredning och behandlingsplan erbjuds privat och skräddarsys i samråd.

Läs mer på sidan Konsultation

I nedan blogginlägg kan ni hitta fakta och inspiration inom 

 

Grundläggande utredning, Möjliga utredningar, Samarbeten med labb, Samarbetspartners, Funktionsmedicin och kost, Antiinflammatorisk kost, Kosttillskott, Grundläggande effekt av olika näringsämnen och vitaminer/mineraler, Inflammation, Funktionsmedicin och livsstil, Matdagbok, Nyheter inom funktionsmedicin, Övrigt inom funktionsmedicin

Detta fylls kontinuerligt på med nytt innehåll. 

bottom of page