top of page
  • Writer's pictureOmniGyn

Torrborstning av kroppen - bra både för lymfsystemet och cirkulationen

Torrborstning är exakt vad det låter som😊

Med en borste av naturfibrer eller med en bra handske borstar man kroppen med lätta upprepade små tag på torr hud - utan vatten!

Riktningen är alltid mot hjärtat/vänster nyckelben-detta för att hjälpa lymfflödet och blodcirkulationen-som ju bägge går i denna riktning.

Börja borsta fötterna och rör dig sakta och metodiskt uppåt och växla sedan riktning när du når nyckelbenen och neråt/framåt från axlarna bakifrån och framåt. Man kan göra cirkelrörelser eller upprepa bortdragen ca 5 ggr på varje ställe.

Hälsovinsterna med denna snälla behandling är många även om du inte upplevt problem;

Det hjälper och stimulerar lymfflödet i kroppen ( se tidigare klipp!!!)- vilket är väldigt viktigt för bl a immunförsvaret och avgiftning/ bli av med slaggprodukter i kroppen, det stimulerar blodflödet, det avlägsnar torr gammal hud, det hjälper mot celluliter.

Dessutom är det skönt och uppfriskande och ett bra sätt att ta hand om sig själv och ha ”egentid”. Det kan ta allt från 10 minuter eller längre tid.

Det känns lite som att varsamt rykta en häst😊 och efteråt är det riktigt behagligt även om det i börjar kan ”riva lite”. Var bara varsam-det räcker med LÄTTA drag.

Det finns en mängd videos på youtube och även information på diverse hemsidor om du vill ha mer och information i detalj. Borstar finns att köpa på flera ställen. Den längre på bild har ett långt skaft som går att ta av-vilket gör att den kan användas på olika sätt ( på ryggen är det lättast att komma åt när skaftet är på😊).

PRÖVA!

En sida med mycket information om torrborstning:


Video från USA om hur man kan torrborsta:


Comments


bottom of page