top of page
Writer's pictureOmniGyn

Glutenfri Chokladpepparkakskladdkaka med granatäpplekärnor

( långa ord...)

Nästan ”nyttig” efterrätt eller till fika.


Väldigt enkelt att baka.

Smält 150 smör i en kastrull och låt svalna något

Blanda:

100 g kokossocker

100 g strösocker

25 g kakao

1 tsk malen kanel

1 tsk malen ingefära

1/2 tsk malen kryddnejlika

1/2 tsk mortlad eller malen kardemumma

1/2 tsk salt

125 g rismjöl ( kan bytas till mandelmjöl eller hälften/hälften)


Rör ner torrvarorna i smöret och knäck ner 3 ägg och rör till en jämn smet.

Lägg i en form som är smord med kokosolja eller smör och glutenfritt ströbröd.

Grädda i 175 g 15-20 min-undergrädda hellre än att överträdda.

Kakan är godast efter att ha stått i kylskåp ( tycker jag).

Att pilla ut granatäpplekärnorna är nästan största arbetet-men väl värt ansträngningen! Bra sätt att pröva medveten närvaro att likt en apa försiktigt pilla med fingrarna😊



Comments


bottom of page