( långa ord...)
Nästan ”nyttig” efterrätt eller till fika.
Väldigt enkelt att baka.
Smält 150 smör i en kastrull och låt svalna något
Blanda:
100 g kokossocker
100 g strösocker
25 g kakao
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk mortlad eller malen kardemumma
1/2 tsk salt
125 g rismjöl ( kan bytas till mandelmjöl eller hälften/hälften)
Rör ner torrvarorna i smöret och knäck ner 3 ägg och rör till en jämn smet.
Lägg i en form som är smord med kokosolja eller smör och glutenfritt ströbröd.
Grädda i 175 g 15-20 min-undergrädda hellre än att överträdda.
Kakan är godast efter att ha stått i kylskåp ( tycker jag).
Att pilla ut granatäpplekärnorna är nästan största arbetet-men väl värt ansträngningen! Bra sätt att pröva medveten närvaro att likt en apa försiktigt pilla med fingrarna😊
Comments